luni, 3 mai 2010

SHAKSHUKA

Aceasta reteta corespunde zilelor de proteine

Ingrediente:
-2 cepe rosii potrivite
-sare, piper negru, piper de Cayenne
-ardei iute
-ardei gras rosu si galben
-4 rosii frumusele
-2 oua
-verdeata de ornat
2 linguri ulei de masline
Se toaca ceapa rondele ceapa si se pune la foc mic la inabusit cu capac. Se adauga ardeiul gras tocat fasii, sare, piper. Dupa ce se inmoaie se dauga rosii curatate de coaja si tocate.


Se acopera, se pun mirodeniile si ardeiul iute si se lasa la inabusit. Se mai adauga apa putina, cam jumatate de ceasca de cafea, ca sa se formeze un sos.

Se sparg usor ouale, unul cate unul in sos, se pudeaza cu putina sare si piper si se acopera pana se fac ochiurile.



Se servesc cu sosul rezultat si ornate cu verdeata dupa gust

Reteta editata de catre Elena Toma pe forum oneden.com si pe Bucataria Elenei o alta variata gustoasa ...

Un comentariu: