luni, 3 mai 2010

Frigarui de pui cu legume gratinate sau fierte la abur

Aceasta reteta corespunde zilelor de proteine
Ingrediente:
-1 piept de pui
-zeama de la 1/2 lamaie
-o bucatica de ghimbir proaspat
-sare, piper, boia
-100 ml vin sec alb
-1 lingurita amidon
-1 albus de ou batut
-1 lingura ulei de masline
-patrunjel verde tocat
-1 ardei gras rosu
-1 ardei gras galben sau verde
-1 fir de praz (doar partea alba)
-legume diverse: cartofi, dovlecei, vinete de exemplu.
Pieptul de pui se taie cubulete mai maricele, se pun intr-o cutie care se inchide bine sau intr-o punga. Langa piept se pune zaeama de lamaie, sare, piper, boia, ghimbirul ras pe razatoare, vinul, amidonul, uleiul de masline si albusul de ou batutu cu lingurita. Se inchide vasul sau punga, se amesteca bine si se lasa sa stea la marinat cel putin 30 minute. Se taie ardeiul gras patrate, firul de praz rondele subtiri, dar nu foarte subtiri, se seareaza. pipereaza. Se desface vasul si se asambleaza frigaruile, alternand bucatile de piept cu ardeii si prazul. Se pun pe gratar, alaturi de felii de legume condimentate cu sare, piper si cimbru. Cand sunt gara se servesc cu patrunjel verde tocat si salata asortata. Sau, tot asa de bine, daca sunt facute in casa, cu legume la abur condimentate si stropite cu ulei de masline la servire.
Reteta editata de catre Elena Toma pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu