luni, 3 mai 2010

PANGASIUS LA CUPTOR

Aceasta reteta corespunde zilelor de proteine

-500g pangasius decongelat la temperatura camerei
-1 ardei gras
-1 lamaie
-marar si patrunjel verde
-sare, piper macinat si boabe, 2 foi de dafin
-2 linguri ulei de uns tava + 1 lingura picurat pe deasupra
-1 ceasca de supa de legume
-2-3 catei de usturoi
Pestele se sareaza si se ppereaza dupa gust si se lasa 5 minute. Ardeiul se taie rondele, lamaia se taie in jumatate dupa ce a fost spalata cu apa calda si apoi feliute subtiri. Se pun cele doua linguri de ulei in tava, se pun boabe de piper si foile de dafin. Se aseaza pestele condimentate. Se pun deasupra ardeiul si feliutele de lamaie, condimente dupa gust (eu am pus boia dulce si ierburi de Provence), cateva fire de marar si supa. O lingura de ulei se stropeste pe deasupra. Se da la cuptor pentru circa 30 minute.


Cand este gata, se scoate si se presoara cu patrunjel verde tocat atunci cand se consuma si usturoiul pisat.
Pozele la toate retetele sunt in ordinea prepararii, adica inainte de cuptor de exemplue si dupa scoaterea de la cuptor. La alte retete voi pune si de la preparare, dar acestea le aveam deja.

Reteta editata de catre Elena Toma pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu