vineri, 7 mai 2010

Gulas de cartofi

Aceasta reteta corespunde zilelor de amidon

Ingrediente:

cartofi
1 lingura ulei
1 morcov razuit
1 ardei gras
frunze dafin, patrunjel
1 lingurita boia de ardei
condimente ptr gulas ( cele de la Kamis sunt excelente)
sare, piper

Se prajesc morcovul razuit si ardeiul taiat bucatele mici in lingura de ulei. Se adauga cartofii taiati cubulete, boia, frunze dafin (3-4) . Se toarna apa calduta cat sa acopere cartofii. Se adauga condimente ptr gulas (cat de mult). Se fierbe inabusit pana sunt gata cartofii. La sfarsit se adauga patrunjel verde tocat.
Condimentele ptr gulas ii dau un gust deosebit, ca si cel al gulasului unguresc, cine e din Ardeal stie despre ce e vorba. ;)

Se poate pune si ceapa tocata in loc de morcovul razuit dar sotul meu cam comenteaza la ceapa asa ca ... eu fac fara

Reteta editata de catre sandutza pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu