sâmbătă, 8 mai 2010

Prajitura cu mere si nuca

Aceasta reteta corespunde zilelor de carbohidrati seara

Ingrediente:
- 300 grame de zahar
- 400 ml apa
- 50-100 gr nuci macinate
- 4 mere rase
- praf de copt sau amoniac pentru crestere
- faina cat cuprinde
Se pune zaharul la caramelizat, cand si-a schimbat culoarea se adauga cei 400 ml de apa fierbinte, cu grija pentru ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta. Lasati apa caramelizata la racit. Adaugati cand e rece, merele rase si nuca, amestecati, apoi adaugati praful de copt, mirodenii de care doriti, si faina pana cand rezulta o compozitie semilichida. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la copt. E coapta cand trece testul scobitorii.

Reteta editata de catre bluedar pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu