duminică, 9 mai 2010

"TURTITE" CU CEAPA





Aceasta reteta corespunde zilelor de carbohidrati la pranz


Aluatul se face din
250 g faina,
un praf de sare,
1 lingurita drojdie uscata,
100-120 ml apa calda
si putin ulei
Ingredientele de aluat se framanta, adaugand apa cate putin ca sa iasa un aluat elastic si potrivit de moale. La sfarsit cu putin ulei facem o bila din el pe care o lasam sa se odihneasca 15 minute.

Intre timp se prepara umplutura. O ceapa mai mare se taie marunt si se pune la inabusit cu 2 linguri ulei de masline la foc mic. Se adauga dupa 5 minute boia dulce, sare, piper, si chimion praf un varf de cutit. Se amesteca si se lasa la inabusit inca putin amestecand mereu.


Se imparte aluatul in 6 si se intinde fiecare bucatica in foaie cat mai subtire pe o suprafata unsa cu ulei si mainile unse. Se intinde ceapa pe foaie si se impatureste ca in imagine.



Se pun in tava cu hartie de copt in cuptor incins dar la foc mic circa 30 minute.


Cand sunt gata ar trebui sa arate ca in poza. O sa le fac si cu varza inabusita, picanta si cu chimen. Ar trebui sa fie subtirele, dar ma grabeam...

Reteta editata de catre Elena Toma pe forum oneden.com

Un comentariu:

  1. Cred ca trebuie sa editezi aceasta postare si sa-ti trimit pozele sa le inserezi, pentru ca nu apar. Eu pe forum le puneam prin photobucket, dar cred ca este o eroare undeva.

    RăspundețiȘtergere