vineri, 7 mai 2010

Spanac cu Orez

Aceasta reteta corespunde zilelor de amidon

Ingrediente pentru 2 portii:
1 kg de spanac (nu va lasati impresionati de volumul spanacului crud, va ramane mult mai putin dupa ce il fierbeti),
100 g orez,
2 cepe,
1 capatana de usturoi,
50 g ulei.

Mai intai punei orezul la inmuiat in apa rece si va apucati de curatati spanacul, dupa care il opariti 4-5 minute in apa fiarta. Il surgeti si il lasati sa se raceasca, apoi il tocati marunt.
Incingeti uleiul si inabusiti ceapa 2-3 minute, dupa care adaugati spanacul tocat, orezul si acoperiti cu apa. Lasati totul la fiert 15-20 minute sau pana cand se fierbe orezul, dupa care adaugati usturoiul si luati de pe foc.

Reteta editata de catre alexa_alexa_29 pe forum oneden.com

Related Posts:

  • Spanac cu OrezAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente pentru 2 portii:1 kg de spanac (nu va lasati impresionati de volumul spanacului crud, va ramane mult mai putin dupa ce il fierbeti),100 g orez,2 cepe,1 capatana de ust… Read More
  • Orez cu curryAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente:200g de orez cu bobul lung150g mazare1 ceapa medieun cub concentrat cu gust de pui, dizolvat in ½ litri de apao lingurita curry4 linguri ulei de masline foi de dafinsare… Read More
  • Ardei umpluti cu ciuperciAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente pentru 6 portii:12 ardei grasi300 g ciuperci90 g orez60 g unt30 ml ulei60 g ceapa90 ml sos de rosiiverdeatasarePreparare:Se spala ardeii, se taie o fasie pe lungime si se… Read More
  • Iahnie de CartofiAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente:1 ceapa,4-5 cartofi de marime medie,sare si piper dupa gust,ulei pentru prajit,1 legatura de verdeata,2 linguri de pasta de rosii,2-3 catei de usturoi. Calim ceapa … Read More
  • Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub PresiuneAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente:400 g fasole uscata,250 g mazare congelata,200 g ciuperci,200 g orez cu bobul lung,1 ardei verde, 1 ceapa mare,1 capatana de usturoi,1 lingurita de maghiran,1/2 lingu… Read More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu