sâmbătă, 8 mai 2010

URZICI CU USTUROI

Aceasta reteta corespunde zilelor de carbohidrati la pranz


Ingrediente:
1 kg urzici,
2-3 cepe,
10 catei de usturoi,
2 linguri faina,
sare, ulei,
Mod de preparare:
Urzicile se aleg bine, se spala si se fierb cateva minute. Se strecoara si se paseaza bine. Ceapa se caleste in ulei 2-3 minute, se adauga si usturoiul pisat apoi se adauga si urzicile pasate cu cca 200 ml din zeama in care au fiert si se lasa sa fiarba la foc mic. Din faina si putina zeama se face un sos gros si se va adauga la mancare. Se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase. Se mai lasa la fiert 2-3 clocote, amestecandu-se continuu. Se serveste cald sau rece cu mamaliguta.

Reteta editata de catre Happy pe forum oneden.com

Related Posts:

  • Carne alla pizzaiola lightAceasta reteta corespunde zilelor de proteine Pentru 4 persoane avem nevoie de:- 600 g de contrafile de carne de vita degresate in totalitate,- 400 de grame de rosii fara pielita taiate fin,- 300 ml de supa, 2 lingurite de c… Read More
  • Tocanita de vitel cu dovlecei si rosiiAceasta reteta corespunde zilelor de proteine Ingrediente:500 g carne vitel4 dovlecei3 rosii2 linguri ulei masline2 catei usturoi2 cepemararpipersarePreparareCarnea de vitel se taie fasii subtiri, apoi se bate ca pt. snitele… Read More
  • VINETE CU BRANZA FETA SI BUSUIOCAceasta reteta corespunde zilelor de proteine Ingrediente:4 vinete de marime medie6 linguri brinza feta (tipul tare , taiate cuburi)4 catei de usturoi, zdrobiti2 linguri ulei de masline1 lingura busuioc(4 portii)Mod de prepa… Read More
  • SUVITE DE PUIAceasta reteta corespunde zilelor de proteine Ingrediente pentru 4 portii:400g piept de pui200g rosii100g ceapa4 ardei capiamararcimbrupiper dupa gustPregatire:Taiati ceapa rondele si o rumeniti intr-o tigaie care permite pr… Read More
  • Somon cu dovleci si rosiiAceasta reteta corespunde zilelor de proteine Ingrediente pentru 4 portii:-4 fileuri de somon (600 de grame),-sucul unei jumatati de lamaie,-sare, piper macinat si 2 linguri cu ulei.Ingrediente pentru garnitura:-350 grame do… Read More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu