sâmbătă, 8 mai 2010

URZICI CU USTUROI

Aceasta reteta corespunde zilelor de carbohidrati la pranz


Ingrediente:
1 kg urzici,
2-3 cepe,
10 catei de usturoi,
2 linguri faina,
sare, ulei,
Mod de preparare:
Urzicile se aleg bine, se spala si se fierb cateva minute. Se strecoara si se paseaza bine. Ceapa se caleste in ulei 2-3 minute, se adauga si usturoiul pisat apoi se adauga si urzicile pasate cu cca 200 ml din zeama in care au fiert si se lasa sa fiarba la foc mic. Din faina si putina zeama se face un sos gros si se va adauga la mancare. Se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase. Se mai lasa la fiert 2-3 clocote, amestecandu-se continuu. Se serveste cald sau rece cu mamaliguta.

Reteta editata de catre Happy pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu