duminică, 9 mai 2010

PAINE ARABEASCA

Aceasta reteta corespunde zilelor de carbohidrati

Ingrediente:
-1 pahar (de 200 ml) cu gris
-2 pahare (acelasi pahar) faina alba
-2 pahare (acelasi pahar) apa calduta
-1 lingurita drojdie uscata
-1 lingurita miere
-1 praf de sare
Se framanta toate ingredientele, insistand ca sa se absoarba apa si de catre gris. Aluatul trebuie sa fie moale, dar sa nu curga, grisul se va mai hidrata in timpul cresterii. Se formeaza cu mana unsa o bila de aluat, care se lasa la crescut. Cand si-a dublat volumul (circa 30 minute) se framanta din nou 2 minute, ca sa se scoata aerul din aluat. Tot cu mana unsa, ca sa nu se lipeasca. Se pudreaza cu gris un prosop si se fac din aluat 2 turte de forma unei tigai obisnuite de tefal (a mea are fundul cu diametrul de 28 cm) si se pun turtele pe grisul presarat pe prosop.

Se mai lasa 5 minute. Se incalzeste la foc mic spre mediu tigaia uscata. Se da focul la mic si se pune prima turta cu atentie, se mai preseaza daca e nevoie ca sa acopere fundul tigaii. Se lasa pana se coace, circa 7-8 minute si se intoarce pe partea cealalta sa se coaca, circa 5-6 minute. Se pune apoi cea de-a doua ca sa se coaca la fel.

Reteta editata de catre Elena Toma pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu