miercuri, 5 mai 2010

Drob de naut umplut cu dovlecel

Aceasta reteta corespunde zilelor de amidon

Ingrediente:
400 gr năut
100 gr linte roşie
200 gr dovlecei (2 dovlecei mai subţiri)
150 gr ceapă verde
150 gr usturoi verde
60 gr mărar
50 gr pătrunjel
50 gr făină
sare, piper
2-3 linguri ulei
Pregătire:
Lăsaţi năutul peste noapte în multă apă. A doua zi îl fierbeţi până se înmoaie după care îl scurgeţi şi îl faceţi pastă. Tocaţi mărarul, pătrunjelul, ceapa şi usturoiul după care le amestecaţi cu pasta şi condimentaţi după gust cu sare şi piper. Adăgaţi lintea şi făina apoi amestecaţi. Tapetaţi cu făină o tavă de cozonac . Puneţi 2 cm de compoziţie în formă, apoi asezaţi dovleceii, turnaţi restul de compoziţie şi presaţi cu degetele ca să iasă golurile de aer. Lăsaţi 1.5 - 2 h în cuptorul încins la 150 gr. Opriţi focul şi păstraţi tava în cuptor până se răceşte, apoi ungeţi cu ulei partea care a fost deasupra. Umblaţi cu grijă când răsturnaţi drobul şi când tăiaţi feliile. Serviţi cu salată de crudităţi.

Reteta editata de catre Happy pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu