vineri, 7 mai 2010

GUACAMOLE reteta Elenei



Aceasta reteta corespunde zilelor de amidon

Ingrediente:
-1-2 avocado copti, daca nu sunt suficient de copti (adica un pic moi la pipaire), se mai lasa cateva zile in prosop de hartie in camara.
-1 lamaie, doar zeama
-sare, piper si ardei iute cui ii place mai picanta
-2-3 fire de usturoi verde
-2 linguri ulei de masline
Fructele de avocado se taie pe lung in jumatate, se rotesc jumatatile si se desprind de pe miezul tare. Cu o lingurita se scoate toata pulpa fructului intr-un vas, care se stropeste pe masura ce se scoate cu zeama de lamaie. Se oxideaza foarte usor! Se zdrobeste cu o furculita. Mie nu-mi place in blender pentru ca ramane o groaza de pulpa pe vas si iese prea fin. Se toaca marunt usturoiul verde, taiand pe lung firul in 2 sau 4 , ca sa iasa fin tocat. Se adauga in pasta de avocado, se adauga sare, piper, zeama de lamaie, cate putin, ca sa iasa un sos acisor-picant. Se adauga cate putin uleiul de masline, frecand sosul cu lingura. Se tine in borcan etans la frigider, dar nu mai mult de 2-3 zile. Proaspat este minunat la cartofi "prajiti" sau copti.

Reteta editata de catre Elena Toma pe forum oneden.com si pe Bucataria Elenei

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu