Aceasta reteta corespunde zilelor de carbohidrati seara
Va marturisesc sincer ca este unul dintre cele mai bune torturi pe care le-am mancat vreodata. Reteta este asa de simpla ca am retinut-o imediat.
Foile:
Pentru o foaie
2 albusuri
2 linguri de zahar
1/2 lingura de faina
40 g alune macinate ( daca nu aveti inlocuiti cu nuci)
Pentru crema 1:
6 galbenusuri
6linguri de zahar
340 ml lapte
2 linguri faina sau amidon ( eu am pus amidon)
170 g unt nesarat
esenta de vanilie
Pentru crema 2:
200 ml frisca
150 g zahar
120 g alune zdrobite bucati mai mari ( eu am pus nuca)
Prima data facem foile; batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumos foaia si coacem la foc mic timp de 25 minute. Intre timp spalam ustensilele si ne pregatim de a 2-a foaie. Repetam actiunea si coacem inca 2 foi ( in total vor fi 3). Daca nu aveti hartie de copt ungeti forma cu putina grasime ( asa am procedat eu).
Dupa ce-am facut foile ne apucam de crema. Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon , zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca .Untul il amestecam intr-un castron doar cat sa se "dezmorteasca" si adaugam putin cate putin din compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata.
Pentru a 2-a crema topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime. Lasam sa se raceasca si il dezlipim usor, apoi il zdrobim ( punem bucatile intr-o punga de plastic si le batem cu sucitorul).
Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( alune ) zdrobit si el.
Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.
Lasam la frigider cateva ore, timp in care caramelul se va topi putin in frisca. Taiem cu un cutit bine ascutit. Este delicios, va recomand sa-l incercati,o sa vedeti ca e nemaipomenit de bun, unde mai pui si faptul ca se folosesc ingrendiente accesibile
Reteta editata de catre Happy pe forum oneden.com
sâmbătă, 8 mai 2010
Home »
» TORT EGIPTEAN
TORT EGIPTEAN
06:07
No comments
Related Posts:
HUMMUSAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente:-400 g boabe de naut fierte-2 linguri pline de pasta de susan tahina-zeama de la o lamaie-ulei de masline-apa-sare, piper-boia dulce si picantaPreparare:Boabele de nau… Read More
SALATA DE NAUTAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente:-150 g naut boabe, uscat-2 ardei grasi copti-patrunjel verde-2 catei de usturoi-1/2 ceapa rosie, sau verde (eu nu am gasit verde)-2 linguri seminte de susan coapte in … Read More
GUACAMOLE reteta EleneiAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente:-1-2 avocado copti, daca nu sunt suficient de copti (adica un pic moi la pipaire), se mai lasa cateva zile in prosop de hartie in camara.-1 lamaie, doar zeama-sare, pip… Read More
SALATA DE FASOLE BOABEAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente:-fasole boabe, fierte-ardei kapia copt, curatat-ceapa rosie cu cozi verzi-masline-sare, piper-ulei de masline-otet de mere-patrunjel verdeFasolea se fierbe, schimband apa… Read More
Mix de legumeAceasta retete corespunde zilelor de proteine daca e consumat cu carne, zilelor de amidon daca e consumat cu orez, cartofi etc si zilelor de carbohidrati daca e consumat cu paste ...Ingrediente:1 ceapa1 morcov2 zucchine3 buch… Read More
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu