Aceasta reteta corespunde zilelor de carbohidrati seara
Ingrediente
Blat:
75 ml ulei
200 g zahar
250 ml apa minerala
2 lg cacao
2 lg gem prune
100 g nuci macinate
o lg rasa de bicarbonat
2 cani faina
Crema:
200g ciocolata de post
200 ml frisca vegetala
esenta de rom
Glazura:
2 plicuri de glazura de ciocolata (Dr. Oetker)
Sirop:
250g zahar
400ml apa
3lg cacao
50g margarina
esenta de rom
Decor:
300ml frisca
ciocolata
Preparare:
Blat:
Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Compozitia acestui blat este la fel ca la negreasa.
Crema:
Peste ciocolata topita(sa nu fie fierbinte)se adauga frisca batuta. Se amesteca si se da la frigider pentru doua ore. Dupa ce sa racit bine se spumeaza cu mixerul si se adauga esenta de rom.
Glazura:
Se face conform instructiunilor de pe plic
Siropul:
Toate ingredientele se fierb circa 20 min. Se raceste.
Decor:
Frisca se spumeaza
Asamblare:
Blatul se taie in bucati patrate, se insiropeaza apoi se glaseaza fiecare in parte cu glazura. Se da la rece pentru 30 min pana se intareste glazura.
Dupa ce s-a intarit glazura, trasam pe fiecare bucata un cerc generos de crema iar deasupra cu ajutorul unui pos cu sprit se decoreaza cu frisca.
Optional se rade sau se face gratar de ciocolata
Reteta editata de catre Happy pe forum oneden.com
sâmbătă, 8 mai 2010
Home »
» BOEMA DE POST
BOEMA DE POST
04:50
No comments
Related Posts:
Iahnie de CartofiAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente:1 ceapa,4-5 cartofi de marime medie,sare si piper dupa gust,ulei pentru prajit,1 legatura de verdeata,2 linguri de pasta de rosii,2-3 catei de usturoi. Calim ceapa … Read More
Cartofi umpluti cu ciuperciAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente:Pentru cartofi:4 cartofi mai mari,1 conserva ciuperci (sau echivalentul in ciuperci congelate),1 colt de paine de 1 zi,2-3 fire verdeata,1-2 linguri faina,1 ceapa mica,2… Read More
Pilaf cu Praz si MaslineAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente: 1 ceapa, 2-3 bucati de praz (partea alba), 1/2 cana de orez, 200 g masline (negre, verzi sau amestecate), ulei pentru calit ceapa, sare si piper dupa gust. Pregati… Read More
Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub PresiuneAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente:400 g fasole uscata,250 g mazare congelata,200 g ciuperci,200 g orez cu bobul lung,1 ardei verde, 1 ceapa mare,1 capatana de usturoi,1 lingurita de maghiran,1/2 lingu… Read More
CARTOFI LA CUPTORAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente:400 grame de cartofi200 grame pesmet100 grame susancondimente (boia dulce, boia iute, sare, piper)ulei de maslinePreparare:Curatam cartofii, ii taiem in bucati mari si i… Read More
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu