luni, 3 mai 2010

CIUPERCI UMPLUTE LA CUPTOR


Aceasta reteta corespunde zilelor de proteine

Ingrediente:
-6 ciuperci mari
-1 ceapa
-2 fire de usturoi verde
-sare, piper negru proaspat macinat
-patrunjel verde
-6 felii cascaval (de preferat emmentaler)
-2 linguri ulei de masline
Se curata ciupercile, fara sa se spele. Aveti grija la volanasul care poate ramane pe margine sau pe piciorus, ACESTA SE ARUNCA.


Se scoate piciorusul, se feliaza si se taie cubulete marunte. Se toaca ceapa si usturoiul marunt. Se pune ceapa si usturoiul in uleiul rece si se inabusa.


Se adauga sare si piper dupa gust. Dupe ce se inmoaie se adauga piciorusele tocate marunt si se mai lasa putin ca sa fie atinse de caldura si ele.



Se trage deoparte si se adauga patrunjelul verde tocat.



Se pun palariile intr-o tava cu hartie de copt unsa cu ulei cu pensula.
Se pune compozitia de ceapa cu ciuperci in fiecare palarie in mod egal.



Se dau la cuptor incins, dar la fic mic. Dupa cca 15 minute se scoate tava si se pune cate o felie de cascaval pe fiecare palarie si se mai da la cuptor pentru gratinat inca 15 minute.




Reteta editata de catre Elena Toma pe forum oneden.com si pe Bucataria Elenei

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu