luni, 3 mai 2010

Mancarica cu ciuperci si ardei gras

Aceasta reteta corespunde zilelor de proteine

Ingrediente:

800 g ciuperci (de preferinta proaspete si nu din conserva, caci sunt mai gustoase)
80 ml ulei
2 linguri de pasta de tomate
2 cepe mai micute
4-5 catei de usturoi
2 ardei grasi (unul rosu si unul verde)
80 ml vin alb
1 legatura de patrunjel proaspat
sare
piper
cimbru (optional)

Se curata ciupercile si se spala bine, dupa care se taie in felii. Intre timp, ceapa taiata pestisori se pune la calit in ulei, iar dupa ce s-a rumenit, se adauga si ciupercile feliate. Se adauga sare, piper si se amesteca pana cand ciupercile se prajesc usor si lasa zeama. Se adauga apoi cele 2 linguri de pasta de tomate diluate in apa calduta. Se lasa sa fiarba la foc mic si dupa 10-15 minute se adauga ardeiul gras taiat fasii si usturoiul pisat. Se condimenteaza cu cimbru. In momentul in care s-au fiert ciupercile, se adauga si vinul si se lasa inca putin sa fiarba. Dupa ce mancarica a scazut suficient, adaugati si patrunjelul taiat foarte marunt. Servit cu mamaliguta calda, preparatul este si mai gustos.

Reteta editata de catre Karmina pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu