miercuri, 5 mai 2010

ARDEI UMPLUTI CU OREZ

Aceasta reteta corespunde zilelor de amidon

Ingrediente:
- 4ardei mari
-2cepe
-1-2 morcovi
-1 legatura de marar
-1 legatura patrunjel
-300 ml suc de rosii
-sare
-piper
-busuioc
-4-5 linguri ulei de masline
-1 cana de orez
1)Se curata si se toaca marunt ceapa,morcovul se da pe razatoarea mica,apoi se pun impreuna cu uleiul de masline la calit pt.cateva minute.
2)Intre timp ,se alege orezul,se spala in 2-3 ape si se pune peste ceapa.Se adauga apa,putin cate putin,pana incepe sa se umfle orezul,se pune verdeata tocata marunt,se condimenteaza cu sare,busuioc si piper si se acopera cu capac.
3)Separat se spala ardeii,se curata de seminte,se taie pe jumatatesi se umplu cu orezul fiert.

Se aseaza intr-o cratita ,se toarna sucul de rosii si o cana de apa si se pun sa fiarba.
4)Dupa ce au dat 2-3 clocote,se baga in cuptor sa scada si sa capete un gust special.Se servesc calzi,ornati cu verdeata

Reteta editata de catre EMI pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu