luni, 3 mai 2010

PUI PICANT

Aceasta reteta corespunde zilelor de proteine

Ingrediente:
-1 piept de pui
-2 cepe
-2 ardei grasi (1 galben si 1 rosu)
-2 tije de telina Apio
-boia dulce
-piper de cayene macinat
-sare, piper
-1 cutie de rosii decojite si tocate
-3 linguri de masline
Pieptul de pui se taie fasii si se amesteca cu sare, piper, boia dulce. Ceapa se taie in jumatate si apoi invers julien (mai grosiere feliile).



Ardeii se curata si se toaca julien mai mare.


Se pune ceapa frecata cu sare in 2 linguri ulei de masline intr-un vas acoperit pe foc mic ca sa se inabuse. Se taie tijele de telina in rondele de 1-2 cm



si se pun peste ceapa. Ardeii tocati se pun si ei peste ceapa dupa 5 minute. Se amesteca si se mai lasa 5 minute, verificand sa se inabuse, nu sa se prajeasca. Se adauga rosiile din cutie si piperul de cayene, dupa gust, ca sa nu fie prea picant. Fasiile de piept condimentate se pun intr/o tigaie cu 1 lingur[ ulei de masline si se inabusa si ele, amestecand mereu.





Se adauga puiul la amestecul de legume si se lasa sa fiarba impreuna circa 15-20 minute acoperit, la foc mic. Se verifica gustul de sare si picant.

Reteta editata de catre Elena Toma pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu