Aceasta reteta corespunde zilelor de amidon
Se poate inlocui lintea cu soia granule daca va place mai mult asa...ies la fel de bune ;)
Ingrediente:
Pentru chiftele:
130 gr linte verde
2-3 fire ceapă verde
3-4 căţei usturoi
2-3 linguri de mărar şi pătrunjel tocat
40 gr pesmet
sare, piper
Pentru sosul de roşii:
600 gr roşii
sare, măghiran, oregano, busuioc, cimbru, boia iute
Pregătire:
Lintea se ţine la înmuiat câteva ore apoi se fierbe 30 de min după care se scurge printr-un ciurel şi se amestecă cu verdeţurile tocate, pesmetul şi condimentele. Se frământă bine, dacă e nevoie se pot adăuga 2-3 linguri din apa în care a fiert lintea. Se formează găluşti care se modelează cu 2 linguri. (Compoziţia se presează între cele 2 linguri, cu o mişcare circulară). Chiftelele formate se pun pe foaia de copt şi se ţin 30 de min în cuptor (pe ambele părţi ). Roşiile se crestează cu cuţitul (un X) în partea opusă codiţei şi se dau pe răzătoarea mare începând cu partea crestată. Coaja va rămâne în mână. Pasta se pune la fiert 4-5 minute adăugând condimetele ( daca va este mai usor puteti utiliza rosii in bulion gata cumparate ). În momentul servirii sosul se toarnă peste chiftele.
Reteta editata de catre Happy pe forum oneden.com
miercuri, 5 mai 2010
Home »
» Chiftelute de linte cu sos de rosii
Chiftelute de linte cu sos de rosii
05:51
No comments
Related Posts:
Pollo alla cacciatora(pui vanatoresc)Aceasta reteta corespunde zilelor de proteineIngrediente:ulei masline6 catei de usturoi in camasa lor(bine spalati)un pui cca 1,5 kg(nu cu grasime multa)crengute de rosmarin sau rosmarin maruntitotet de mere 2-3 lg(reteta or… Read More
Piept de pui cu legume:Aceasta reteta corespunde zilelor de proteineIngrediente:-2 buc piept de pui-2 ardei verzi grasi-1 ardei gras rosu-ciuperci-ulei masline-condimente:maghiran,oregano,busuioc,chilly.-2 linguri bulionPieptul se fierbe inainte ,… Read More
Limba de vita cu maslineAceasta reteta corespunde zilelor de proteineIngrediente:O limba de vitao sticla de bulion200 gr masline negre mari1 ceapa mare100 ml uleiSe fierbe bine limba intreaga , trebuie sa fiarba cateva ore bune. Dupa ce a fiert se … Read More
ZDRENTE DE VITEL CU CIUPERCI DE PADUREAceasta reteta corespunde zilelor de proteineIngrediente:ulei masline2 catei usturoi500 gr carne de vitel frageda (pulpa) taiata in felii subtiri2-3 lg otet balsamic500 gr ciuperci de padure(hribi,rosioare,ghebe etc)pipersar… Read More
Frigarui la gratarAceasta reteta corespunde zilelor de proteineIngrediente:2 pulpe de pui dezosate2 rosii1 ardeio ceapa mare100 gr bacon50 gr slaninaSe taie pulpele, ardeii, rosiile si ceapa in bucatele potrivite, iar baconul si slanina in fe… Read More
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu