miercuri, 5 mai 2010

Chiftelute de linte cu sos de rosii

Aceasta reteta corespunde zilelor de amidon

Se poate inlocui lintea cu soia granule daca va place mai mult asa...ies la fel de bune ;)

Ingrediente:
Pentru chiftele:
130 gr linte verde
2-3 fire ceapă verde
3-4 căţei usturoi
2-3 linguri de mărar şi pătrunjel tocat
40 gr pesmet
sare, piper
Pentru sosul de roşii:
600 gr roşii
sare, măghiran, oregano, busuioc, cimbru, boia iute
Pregătire:
Lintea se ţine la înmuiat câteva ore apoi se fierbe 30 de min după care se scurge printr-un ciurel şi se amestecă cu verdeţurile tocate, pesmetul şi condimentele. Se frământă bine, dacă e nevoie se pot adăuga 2-3 linguri din apa în care a fiert lintea. Se formează găluşti care se modelează cu 2 linguri. (Compoziţia se presează între cele 2 linguri, cu o mişcare circulară). Chiftelele formate se pun pe foaia de copt şi se ţin 30 de min în cuptor (pe ambele părţi ). Roşiile se crestează cu cuţitul (un X) în partea opusă codiţei şi se dau pe răzătoarea mare începând cu partea crestată. Coaja va rămâne în mână. Pasta se pune la fiert 4-5 minute adăugând condimetele ( daca va este mai usor puteti utiliza rosii in bulion gata cumparate ). În momentul servirii sosul se toarnă peste chiftele.

Reteta editata de catre Happy pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu