miercuri, 5 mai 2010

Sarmale de Post

Aceasta reteta corespunde zilelor de amidon

Ingrediente:
o ceasca de orez ( aprox 150 gr )
o cutie de ciuperci ( sau daca aveti proaspete si mai bine )
1 morcov
100 ml ulei ( eu am pus de masline)
3 cepe
250 ml suc de rosii
foi de dafin, piper boabe
1 - 1,5 kg varza murata ( mie mi-a ajuns o varza maricica ptr compozitia asta si au iesit 18 sarmale mai maricele ca s-a umflat orezul )
1 lingura bulion de rosii
putina boia de ardei ptr culoare
Modul de preparare a retetei:
Se toaca cepele si morcovul si se calesc in 50 ml ulei. Ciupercile se toaca marunt si se pun peste ceapa. Se pune un praf de sare ca sa lase apa si se adauga orezul spalat si 100 ml din sucul de rosii. Se lasa pe foc pana cand compozitia de sarmale scade suficient pentru a permite rularea sarmalelor. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca.
Se aleg frunzele de varza pentru sarmale si restul verzei se toaca marunt. Se pune pe fundul cratitei un strat de varza tocata si restul de 50 ml ulei, se continua cu un strat de sarmale. Se adauga 10 -15 boabe de piper, 2-3 foi de dafin, restul de suc de rosii, bulionul amestecat cu apa cat sa le acopere si boiaua de ardei. Se fierb la foc mic aprox 1 ora si apoi se dau la cuptor pana cand fierbe varza si orezul , mai completezi cu apa sa fiarba bine orezul (cam inca o ora).
Ca sa fi sigura ca ca sunt facute , scoti una si incerci sa se taie varza usor ...asa iti dai seama ca sunt gata ptr. ca varza se fierbe cel mai greu...apoi pofta buna....sunt delicioase

Reteta editata de catre Happy pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu