sâmbătă, 8 mai 2010

TORT GANACHE cu glazura

Aceasta reteta corespunde zilelor de carbohidrati seara

Ne trebuie:
1 pachet de foi piscot (cumparate)

Crema ganache
500 ml frisca lichida (Creme Patiserie)
350 g ciocolata (cu lapte si amaruie)

Glazura
150 g ciocolata (75 g amaruie, 75 g cu lapte)
100 ml frisca lichida
30 g unt

Cum se face:
Crema ganache
Punem frisca lichida la incalzit, cand este calda punem cicolata rupta bucatele
si omegenizam pana se topeste ciocolata in intregime.
Lasam la rece pentru 5-6 ore (eu am lasat peste noapte)
si apoi o batem ca pe frisca cu mixerul.
Umplem foile cu crema si dam la rece.

Glazura
Pune frisca intr-un vas la incalzit, apoi punem ciocolata si untul,
omogenizam bine pana se topeste toata ciocolata.
Turnam peste tort cand este doar putin calduta.
Il ornam dupa preferinte, cu frisca sau cicolata alba

Reteta editata de catre mady_b pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu