duminică, 9 mai 2010

RULADA ALB SI NEGRU

Aceasta reteta corespunde zilelor de vitamine

Ingrediente:
(lg=linguri)
Pt partea albă:
5 lg stafide albe
2 lg susan
4 lg nucă de cocos
4 lg migdale crude
Pt partea neagră:
5 lg stafide negre
1-2 lg rase pudră cacao
5 lg alune de pământ crude
5 lg seminţe de floarea soarelui crude
Pregătire:
Stafidele şi seminţele se râşnesc şi se amestecă în 2 boluri separate conform cantităţilor de mai sus. Se ia una din culori şi se frământă bine cu mâna şi se formează o sferă pe care o întindem cu făcăleţul într-o fâşie pătrată de aprox. 15×15 cm. Ca să nu se lipească punem o folie alimentară între sferă şi masă şi altă folie între sferă şi făcaleţ. O modelăm şi cu mâna ca să iasă cât mai pătrată apoi facem la fel şi cu a doua culore după care le punem una peste alta şi folosindu-ne de folia alimentară dintre compoziţie şi masă, rulăm uşor şi facem un sul. Culoarea din exterior se va rupe din loc în loc, dar fiind moale putem să “reparăm” fără probleme. Strângem sulul în mâini pentru a scoate golurile de aer, încercând să păstrăm cât mai bine forma cilindrică. Apoi îl rotim între palmă şi masă, apăsând uşor, pornind dinspre mijloc spre extremităţi (altfel va rămâne aerul înăuntru şi se va rupe). Din când în când îi turtim capetele ca să rămână drepte. Răsucim cilindrul până ajunge la grosimea pe care o dorim şi apoi tăiem felii din el.

Reteta editata de catre Happy pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu