Majoritatea retetelor se gasesc pe Tunde's Blog si pe forum oneden.com la sectiunea Bucataria Noastra - Retete Rina's 90 - ziua de proteine, ziua de amidon, ziua de carbohidrati, ziua de vitamine si pe aceasta cale multumim tuturor celor care au contribuit la acest continut bogat de retete in special fetelor de pe forum oneden.com - Dieta de 90 zile ...

COZONAC UMPLUT

>> sâmbătă, 8 mai 2010

Aceasta reteta corespunde zilelor de carbohidrati seara

Ingrediente:
-500 g faina
-1 plic drojdie Dr.Oetker
-100 g zahar
-250 ml lapte
-3 oua
-100 g unt
-1 lingurita zeama de lamaie
-1 lingurita sare
-1 ou pentru uns si zahar pudra
-mirodenii(coaja de lamaie, de portocala, esenta rom, , vanilie, cardamon)
Se cerne faina odata cu drojdia, se pune sare, ouale, laptele in care s-a dizolvat zaharul, mirodeniile si untul la temperatura camerei, zeama de lamaie. Se framanta aluatul, introducand cu pumnii aer in coca. Se formeaza o bila cu mainile unse cu ulei. Se lasa la crescut la cald (dar fara curenti de aer). Eu pun in cuptor preincalzit in care am stins focul si am inchis usa bine, ias vasul pe tava cu prosop, ca sa nu curga in cuptor aluatul daca il ia nebuneala la crescut. Se imparte (dupa ce a crescut dublu ca volum) in 6 si se intind 6 foi dreptunghiulare mai lungi ca tava in care puneti cozonacul. Se grupeaza cate 2, se pune alta umplutura pe fiecare grup, se ruleaza cu incredere, strans, ca sa nu se desfaca: se impletesc cate 3 rulouri diferite ca sa rezulte 2 cozanacei impleti si frumosi; se pun cozonacii in tavi cu hartie de copt (mai inalta ca tava) unsa toata (neaparat) si se lasa la crescut 30 minute maxim. Se ung cu ou si se dau la cuptor incins in prealabil, dar la foc mediu. Se scot pe un blat de lemn se stroesc cu putina apa rece s se acopera cu servet curat. Cand sunt doar calduti se scot cu grija din tavi si se pudreaza cu zahar aromat cu vanilie.
Umplutura de alune macinate: alunele crude se coc putin in tava cuptorului si se zdrobesc. Se incalzeste 100 ml lapte, se pun 2 linguri zahar, putina sare, rom, vanilie si alunele. Se lasa sa ajunga la temperatura de fierbere si se da deoparte.
Umplutura de mac: la fel ca la alune, doar ca macul se macina putin in rasnita de cafea si la compozitie se pune si scortisoara.
Umplutura de fructe confiate: se dau prin masina de tocat smochine si caise confiate, se amesteca cu zeama de la o lamaie si cu coaja de lamaie.
Umplutura de morcov cu mar: se rad doi morcovi medii, curatati, si 1 mar curatat, se pun la calit usor cu 2 linguri de zahar, scortisoara. Se caleste putin, se da deoparte si se pune si vanilie.
Se mai pot face cu stafide inmuiate in rom, cu rahat, nuci tocate si cacao, etc.

Reteta editata de catre Elena Toma pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Asezati acest bener pe blogurile voastre

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP