joi, 29 aprilie 2010

Zucchini umpluti

Aceasta reteta corespunde zilelor de proteine

Ingrediente:
- 3 zucchini potriviti ca marime
- 1/2 ceapa medie
- 1 morcov
- 300 g carne tocata de curcan sau de pui (preferabil pieptul)
- sare, piper
- suc de rosii (optional)
- 3 linguri ulei extravergine de masline

Zucchini se taie in doua pe lung si se scobesc la mijloc
Ceapa taiata solzisori se caleste in 2 linguri ulei, se adauga morcovul razuit si miezul de la zucchini maruntit. Se calesc toate timp de 2-3 min.
Apoi se adauga la carnea tocata
Se umplu cu aceasta compozitie jumatatile de zucchini, se stropesc cu un firicel de ulei si se pun intr-un vas rezistent la foc. In vas se adauga 1/2 cescuta de apa sau sos de rosii.
Se dau la cuptor, la foc iute (eu cel putin asa i-am facut ca imi era foame) timp de 20-25 min. In ultimele 5 min se poate adauga cas fara grasime razuit.

Este foarte buna si cu putine calorii... sunt foarte bune si reci.

Reteta editata de catre alexa_alexa_29 pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu