joi, 29 aprilie 2010

Tofu pane



Aceasta reteta corespunde zilelor de proteine


Ingrediente

* 250 g tofu, spalat bine si taiat in felii sau cubulete
* citeva linguri de faina
* [optional] 1 lingurita de seminte de susan
* boia, timian, busuioc, oregano, ardei iute uscat, chimen sau alte mirodenii
(asa incit in total sa ai ~4 lingurite mirodenii, in combinatia preferata)
* piper dupa gust
* sare
* ulei pentru prajit

Mod de preparare
Combina toate ingredientele in afara de tofu intr-un container cu capac. Daca tofu nu este deja sarat, intii sareaza-l bine pe toate partile cit timp este inca umed dupa spalat. Apoi adaugi tofu la container-ul cu faina, pui capacul si agiti pina cind tofu este acoperit uniform. Pui ulei intr-o tigaie atat cat sa acopere mare parte din suprafata si prajesti tofu intorcind fiecare bucata pe cealalta parte dupa aprox. 5 minute, pentru un total de 7-10 minute sau pina cind tofu se face uniform auriu. Scoti tofu si-l lasi pe o farfurie acoperita cu un servetel absorbant. E gata de servit imediat sau rece, ca aperitiv, intr-un sendvis sau adaugat la o salata.

Reteta editata de catre IrinucaR pe forum onden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu