joi, 29 aprilie 2010

PANGACIUS CU CIUPERCI IN SOS DE LAMAIE

Aceasta reteta corespunde zilelor de proteine

Ingrediente:
500 g pangasius
1 lingura faina integrala
1 lingura faina de malai
usturoi granule
sare
piper
ulei

Pentru sos:
500 g ciuperci
100 ml supa de pui (sau apa si un praf de delikat)
2-3 catei de usturoi
3 felii de lamaie
sare
piper
ulei
Prima data pregatim sosul.
Curatam si taiem ciupercile felii/bucati,dupa care le punem împreuna cu usturoiul trecut prin presa si ceva ulei la prajit.Cînd sînt putin rumenite,adaugam supa de pui si feliile de lamaie curatate de coaja si toata partea alba.Lasam sa scada sosul pana ajunge la consistenta dorita. Îndepartam feliile de lamaie.
În timp ce a clocotit sosul,am condimentat pestele.
Se poate amesteca faina cu malaiul ,iar în acest amestec tavaliti filetul de peste.
Eu am presarat doar,pentru ca nu am vrut sa obtin o crusta groasa.
Prajim scurt pestele pe ambele parti,în putin ulei, se poate face si intr-o tigaie antiaderenta impachetat in folie de aluminiu uns in prealabil cu putin ulei de masline.
Se serveste cu garnitura de ciupercute.

Reteta editata de catre Happy pe forum oneden.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu