joi, 29 aprilie 2010

Tocanita de vitel cu dovlecei si rosii

Aceasta reteta corespunde zilelor de proteine

Ingrediente:

500 g carne vitel
4 dovlecei
3 rosii
2 linguri ulei masline
2 catei usturoi
2 cepe
marar
piper
sare

Preparare

Carnea de vitel se taie fasii subtiri, apoi se bate ca pt. snitele.

In 2 linguri ulei masline punem carnea la inabusit, intorcand-o pe ambele parti, apoi adaugam putina apa. Cand e inabusita pe ambele parti, adaugam ceapa taiata julien si mai lasam putin pana se patrunde ceapa. Cand e ceapa inmuiata, se adauga 1-2 cani cu apa calda si se lasa sa fiarba impreuna 20 min. la foc potrivit. Atentie! Carnea de vitel nu se incearca daca e fiarta cu furculita! Se scoate o bucatica si se taie cu cutitul.

Pana se fierbe carnea, curatam dovleceii, ii spalam si ii taiem felii.
Dupa ce au trecut cele 20 min, peste carne se adauga dovleceii, rosiile taiate felii si fara pielita, , usturoiul pisat, piper, sare si se lasa se mai fiarba pana e fiarta carnea si dovleceii, eventual se mai completeaza cu apa calda.

. Adaugam marar taiat marunt si servim .

Pofta mare!!

Reteta editata de catre Blonduzza pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu