joi, 29 aprilie 2010

Ratatouille cu tofu la cuptor

Felul de mancare numite "ratatouille" este, de fapt, un tip de ghiveci frantuzesc. Reteta este de post (vegetariana), economica, satioasa si foarte gustoasa.
Aceasta reteta corespunde zilelor de proteine

Ingrediente pentru ratatouille cu tofu la cuptor
- 3 ardei (rosu, galben si portocaliu) se taie in bucati mai mari
- 100g ciuperci taiate in sferturi
- 1 sau 2 dovlecei (zucchini) taiati rondele
- 1 vanata taiata cuburi
- 250 g tofu ferm taiat cuburi
- 75ml ulei masline
- piper proaspat macinat
- 2 linguri de otet balsamic
- 2 linguri de sos de soia
- 2-3 catei de usturoi pisati

Cum se prepara ratatouille cu tofu la cuptor
Se incalzeste cuptorul bine (la 200 grade C).
Intr-o tava larga si putin adanca se aseaza legumele in asa fel incat sa fie un singur strat (acesta este un truc grozav de facut legume la cuptor, chiar si fara tofu).
Toate legumele trebuie sa fie bine amestecate cu uleiul , otetul, piperul , usturoiul si sosul de soia.
Se da tava la cuptor pentru cel putin 40 minute, pana legumele sunt lejer rumenite.
Se servesc calde.
Pofta buna!

Reteta editata de care Happy ...pe forumul oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu