joi, 29 aprilie 2010

Papara de tofu cu ciuperci, salata de rucola si avocado



Aceasta reteta corespunde zilelor de proteine


Ingrediente

* 250 g de tofu
* 1 lingura ulei (preferabil de masline)
* 1 lingura sos de soia
* 2 lingurite mustar
* [optional] 1 lingura de fulgi de drojdie* (sau se poate inlocui cu 1 lingurita vegeta)
* [optional] 1 virf de cutit pudra de curcuma** (pentru culoare)
* [optional] 1 virf de cutit pudra de usturoi sau usturoi pisat
* [optional] 1 lingurita de seminte de pin*** sau seminte de susan
* piper, oregano, alte mirodenii preferate dupa gust

- varianta nr. 2
ingredientele de mai sus + 1 mina de ciuperci curatate si taiate in bucatele

Mod de preparare
Incingi uleiul si adaugi semintele de pin (daca folosesti) si le rumenesti. Daca vrei sa faci varianta nr. 2 cu ciuperci intii prajesti ciupercile pina incep sa se inmoaie, altfel treci direct la pasul urmator. Adaugi in tigaie tofu pe care l-ai spalat bine si l-ai farimitat impreuna cu restul ingredientelor, amesteci bine si continui sa prajesti vreo 4-5 minute pina se rumeneste tot. Papara e gata. Poti potrivi de piper si de sare daca e nevoie (tofu, sosul de soia si/sau vegeta sint deja sarate, asa incit probabil nu va mai fi nevoie sa adaugi sare). Daca ai obtinut o consistenta prea uscata (depinde de tofu), mai poti adauga putina apa si tine pe foc inca 1 minut.

Reteta editata de catre IrinucaR pe forum oneden.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu