duminică, 15 noiembrie 2009

Placinta cu cartofi



Este o reteta surprinzatoare ... o reteta rapida si delicioasa ...o reteta ideal si zilele de post pt oricine , reteta care m-a inspirat o gasim pe forumul oneden la retete pt zilele de amidon ...postat de Alexa ... insa in modul meu caracteristic mereu imi vine cate o idee si schim retetele sper sa nu fie suparare

Ingrediente:

- 6 cartofi mari
- o ceapa rosie
- o conserva de ciuperci
- o rosie mare
- un catel de usturoi
- 200 g mazare verde conserva sau congelat (eu am folosit congelat)
- o legatura de patrunjel verde
- sare, piper
- ulei de masline
- putin : rozmarin macinat, ghimbir macinat, curyy,

  Cartofii se pun la fiert in coaja, in apa cu sare ...


cand au fiert se curata de coaja ... si se lasa un pic sa se raceasca ...


intre timp pregatim restul ingredientelor ... se spala bine toate ingredientele, rosia se taie cubulete,
ciupercile se scurg de zeama, ceapa se taie fasii, usturoiul se piseaza, mazarea se scoate din punga peste restul ingredientelor,


patrunjelul se toaca marunt ...


cand cartofii s-au racit un pic se rad pe razatoarea mare ...


punem toate ingredientele inr-un vas mai mare sa putem amesteca bine si se amesteca,


apoi adaugam condimentele ; sare, piepr, rozmarin, curry, ghimbir, mai amestec o data bine ...




 Luam o tigaie ... incingem o lingurita de ulei de masline ... punem din continutul obtinut in tigaie cate un pic cate un pic si cu ajutorul mainilor sau cu lingura nivelam in tigaie ... stratul de cartofi sa fie circa de un deget sau doi max ... lasam de foc mediu sa se prajeasca ...



cu o lingura verificam cum arata ...daca e maronie luam un blat de lemn ...cel mai mare posibil ... si il punem peste tigaie .... intorcem tigaia peste blat si pe blat va ramene placinta (aveti grija la maini sa nu va ardeti) ...



punem tigaia inapoi pe foc ei mai incingem o lingurita de ulei de masline, luam blatul si incet lasam sa alunece placinta inapoi in tigaie ca sa prajim placinta si pe cealalta parte ...



cand este gata o servim pe o farfurie mare cald ...


  Se poate face si placintele mici ...


  Se serveste cald cu frunze de patrujel si muraturi!!!


  Pofta mare!!!

Related Posts:

  • Mix de legumeAceasta retete corespunde zilelor de proteine daca e consumat cu carne, zilelor de amidon daca e consumat cu orez, cartofi etc si zilelor de carbohidrati daca e consumat cu paste ...Ingrediente:1 ceapa1 morcov2 zucchine3 buch… Read More
  • HUMMUSAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente:-400 g boabe de naut fierte-2 linguri pline de pasta de susan tahina-zeama de la o lamaie-ulei de masline-apa-sare, piper-boia dulce si picantaPreparare:Boabele de nau… Read More
  • GUACAMOLE reteta EleneiAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente:-1-2 avocado copti, daca nu sunt suficient de copti (adica un pic moi la pipaire), se mai lasa cateva zile in prosop de hartie in camara.-1 lamaie, doar zeama-sare, pip… Read More
  • SALATA DE FASOLE BOABEAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente:-fasole boabe, fierte-ardei kapia copt, curatat-ceapa rosie cu cozi verzi-masline-sare, piper-ulei de masline-otet de mere-patrunjel verdeFasolea se fierbe, schimband apa… Read More
  • SALATA DE NAUTAceasta reteta corespunde zilelor de amidonIngrediente:-150 g naut boabe, uscat-2 ardei grasi copti-patrunjel verde-2 catei de usturoi-1/2 ceapa rosie, sau verde (eu nu am gasit verde)-2 linguri seminte de susan coapte in … Read More

4 comentarii:

  1. Este un fel de rosti dar cu mai multe legume, este foate bun si noua ne place.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta varianta ta de reteta! Eu i-as face o singura schimbare: as pune compozitia intr-un vas sa se coaca la cuptor. Nu stiu daca este mai buna, dar cred ca o sa incerc si-ti spun.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Elena ... sa stii ca mi-ai citit gandurile ... si eu exact la asta ma gandeam ... ca data viitoare o sa o pun la cuptor ...normal astept sa vad cu a iesit ... te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu sunt curioasa. Iti fac o invitatie sa preiei o leapsa de pe blogul meu - la eticheta "Diverse". E prima leapsa primita si ma onoreaza compania in care am fost inclusa, asa ca vreau sa o transmit si eu mai departe unor persoane pe care le admir. Pupici

    RăspundețiȘtergere