marți, 17 noiembrie 2009

Salata de legume, rucola cu paste si sos de mustar



Ingrediente:

- 250 g paste
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 2 rosii
- o jumate de ceapa rosie
- jumate de legatura de patrunjel verde
- 10 masline
- o lingura de mustar
- ulei (eu am folosit in jur de 50 ml nu stiu exact)
- sare, piper, cimbru, busuioc si rozmarin
- un pumn mare de rucola
Pastele se fierb in apa cu sare si putin ulei, dovleceii se spala si se curata de coaja se taie in doua,


morcovii se spala, se curata si se taie bucati mai mari,



punem steamerul in functiune si gatim dovleceii si morcovii la aburi ...in jur de 30 min ... intre timp taiem rosiile cubulete, ceapa fasii ... pastele cand sunt gata se strecoara si se spala bine, legumele preparate in steamer se taie cubulete ...


peste adaugam maslinele si rucola



se pune totul intr-un vas se mai adauga sare, piper, busuioc, rozmarin si cimbru ...
Preparam sosul de mustar ... eu i-as zice maioneza falsa ... pt ca exact asa si arata ... e fff important ca sosul sa il facem imediat adica nu facem maioneza si il punem la o parte pana pregatim restu pt ca daca sta prea mult uleiul se ridica si mustarul ramene la fund ... de aceea maioneza se pune imediat dupa preparare peste restul ingredietelor ... deci se pune intr-un vas o lingura de mustar



si se adauga ulei, cate un pic ca si la maioneza ... vom obtine un sos care are o consistenta cremoasa ca si maioneza ...





cand e gata o punem peste legume si paste


si amestecam bine.


Se serveste rece sau cald cum doriti ...
Pofta buna!

2 comentarii: