marți, 17 noiembrie 2009

Salata de legume, rucola cu paste si sos de mustar



Ingrediente:

- 250 g paste
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 2 rosii
- o jumate de ceapa rosie
- jumate de legatura de patrunjel verde
- 10 masline
- o lingura de mustar
- ulei (eu am folosit in jur de 50 ml nu stiu exact)
- sare, piper, cimbru, busuioc si rozmarin
- un pumn mare de rucola
Pastele se fierb in apa cu sare si putin ulei, dovleceii se spala si se curata de coaja se taie in doua,


morcovii se spala, se curata si se taie bucati mai mari,



punem steamerul in functiune si gatim dovleceii si morcovii la aburi ...in jur de 30 min ... intre timp taiem rosiile cubulete, ceapa fasii ... pastele cand sunt gata se strecoara si se spala bine, legumele preparate in steamer se taie cubulete ...


peste adaugam maslinele si rucola



se pune totul intr-un vas se mai adauga sare, piper, busuioc, rozmarin si cimbru ...
Preparam sosul de mustar ... eu i-as zice maioneza falsa ... pt ca exact asa si arata ... e fff important ca sosul sa il facem imediat adica nu facem maioneza si il punem la o parte pana pregatim restu pt ca daca sta prea mult uleiul se ridica si mustarul ramene la fund ... de aceea maioneza se pune imediat dupa preparare peste restul ingredietelor ... deci se pune intr-un vas o lingura de mustar



si se adauga ulei, cate un pic ca si la maioneza ... vom obtine un sos care are o consistenta cremoasa ca si maioneza ...





cand e gata o punem peste legume si paste


si amestecam bine.


Se serveste rece sau cald cum doriti ...
Pofta buna!

Related Posts:

  • Ciuperci umplute cu morcovi si telemea gatit la steamer cu garnitura de varza rosie calitaAceasta reteta corespunde zilelor de proteine Ingrediente:- 800g - 1 kg de ciuperci sa fie ciupercile mai marisoare- un morcov- 200 g telemea sau branza feta- sare,piper, ghimbir macinat, rozmarin, cimbru, tarhon- 500 g varza… Read More
  • CHIFTELUTE DE PUI CU SUSAN LA CUPTORAceasta reteta corespunde zilelor de proteine Ingrediente:500 g piept de pui batut cu ciocanelul si faramat cu furculita (sau dat prin masina de tocat carne)1 ceapa2 linguri usturoi verde tocat marunt1 felie de paine interme… Read More
  • PESTE GLAZURAT:Aceasta reteta corespunde zilelor de proteine Ingrediente:cca 500 g filet de peste3-4 catei de usturoi3-4 lingurite de sos de soia2-3 lingurite de otet balsamicboia iute1 ceapa (optional)Optional se poate adauga si 1-2 lingur… Read More
  • Ratatouille cu tofu la cuptorFelul de mancare numite "ratatouille" este, de fapt, un tip de ghiveci frantuzesc. Reteta este de post (vegetariana), economica, satioasa si foarte gustoasa.Aceasta reteta corespunde zilelor de proteineIngrediente pentru ra… Read More
  • Gulas de vitel a la TundeAceasta reteta corespunde zilelor de proteine De ce e a la Tunde? pt ca e mai dietetica decat Gulasul normal ... este cu vitel, fara cartofi, afumatura si galuste ... insa va garantez ca gustul este ffff bun ... Ingrediente… Read More

2 comentarii: