luni, 8 decembrie 2008

Pui cu rozmarin (Atkins)

Aceasta reteta corespunde zilelor de proteine


Ingrediente
- 1 pui grill cat vreti voi de mare
- frunze de rozmarin proaspat
- usturoi - 2 catei
- ulei de masline
- condimente: sare, piper, pasta de ardei, ghimbir macinat, coriandru, patrunjel frunze (eu am folosit uscat), cimbru frunze uscate ...

Puiul se spala se inlatura partile nedorite, se baga usor degetul sub pielea de pe piept ... incet ca sa nu rupem pielea ... cand am indepartat pielea de carne luam 3 crengute de rozmarin si le asezam sub piele, cateii de usturoi se taie rondele si se aseaza sub piele ...

apoi se ia un ac mare si ata, se coase bine pielea pt a nu iesi rozmarinul si usturoiul.


Condimentele mai sus mentionate se amesteca bine, puiul il ungem bine cu ulei de masline si apoi se adauga mixul de condimente, se freaca bine puiul cu condimente sa ajunga peste tot ...


se infasoara puiul intr-o folie se aseaza in tava si se da la cuptor in jur de 40 - 50 min ...


dupa 50 de min se indeparteaza folia si se lasa asa fara folie in cuptor inca 20-30 min.

Se consuma cu garnitura preferata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu