marți, 17 februarie 2009

Supa de carne din rasol de vita (Atkins)

Aceasta reteta corespunde zilelor de proteine



Toata lumea se uita la mine cum pot sa mananc supa de carne fara taietei ... simplu cu multe legume, e ffff bun ...


Ingrediente:

- rasol de vita - 500 g
- 1,5kg legume amestec - morcovi, patrunjel radacina, telina radacina, gulie,
- o ceapa mai mare
- 3 catei de usturoi
- o lingura de piper boabe
- sare dupa gust
- sofran (cine vrea)
- 0 lingurita de ghimbir macinat (ii da culoare supei)



Se curata legumele, morcovii si patrunjelul se taie in bucati mai mari ...gulia si telina se taie in patru, ceapa se taie in 4, usturoiul se lasa intreg, carnea se spala bine ...
Intr-o oala mare cam de 10 l (in functie de cata supa vrem, dintr-o oala de 10 l iese cam 5 l de supa fara legume) se pun legumele taiate, ceapa, usturoiul si peste carnea, se pune sare, piperul, ghimbirul si



apa cat sa acopere continutul oalei ...



se acopera oala cu capacul si se lasa supa la fiert pe foc mic in jur de o ora, o ora jumate (ne uitam din cand in cand daca scade apa si completam). Cand carnea este moale si legumele la fel se puna apa aproape pana sus se gusta si se mai pune sare cat mai trebuie ... se lasa sa fiarba inca jumate de ora ... se strecoara supa cu o sita fina pt ca supa sa iasa limpede ... legumele se pun intr-o oala la o parte.




Supa se pune inapoi pe foc cu un varf de cutit de sofran ... se fierbe 5 min.


Se serveste cald cu legume multe si patrunjel verde ... la cei care nu sunt la dieta se poate servi si cu taietei.




Reteta aparuta pe Tunde's Blog

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu